عنوان کتاب : درباره نگاه به عکس ها
نویسنده : بیل جی، دیوید هورن
مترجم: محسن بایرام نژاد
انتشارات: حرفه نویسنده
سال انتشار: 1391
کتاب «درباره نگاه به عکسها» نوشته بیل جی و دیوید هورن با ترجمه محسن بایرامنژاد توسط انتشارات حرفه هنرمند منتشر شد.
کتاب شامل شش بخش با عناوین زیر است:
چهار اصل مهم در عکاسی
معنا، و دلیل بی ثبات بودن آن
شایستگی و دلیل کمیاب بودن آن
هنر، و دلیل متفاوت بودن آن
اخلاقیات، و دلیل با اهمیت بودن آن
دیدن عکسها
محسن بایرامنژاد در بخشی از مقدمه کتاب نوشته است:
عکاسی، این رسانه ارتباطی که اکنون به عنوان رتهای هنر مطرح است، مقبولیت (و محبوبیت) بیشتری را در مقایسه با سایر رسانههای بصری در بین مردم دارد. یکی از دلایل اصلی، سادگی عکاسیست که به اشتباه، آسان بودن تلقی میشود…
تصاویر، الگویی رایج و نشانههایی نمادین هستند؛ در عین حال که معنای معینی را با خود به همراه ندارند، به راحتی معنا و تفسیر میشوند. برای برقراری ارتباط با تصاویر، نخست باید با رسانه عکاسی آشنا شویم؛ بدانیم برای چه اختراع شده و چه میگوید؟
این کتاب فقط برای عکاسان نیست. از لحظهای که با عکس به عنوان ابزار ارتباطی درگیر میشویم، نقش ما به عنوان بیننده هدفمند آغاز میشود. این فرآیند وقتگیر، علاوه بر دانش، نیازمند تجربه است…
بیل جی و دیوید هورن در نشستی دوستانه، درباره حساسترین مسائل برای عکاسان جوان و علاقهمند سخن گفتهاند. آنها به دنبال جوابهای معین نیستند؛ نتیجهگیری نهایی را به خواننده سپردهاند و تلاش آنها آشنا کردن خواننده با رسانه عکاسی، با استفاده از اصول ابتدایی و پایه این رسانه است.
درباره نویسندگان کتاب
دیوید هورن به عنوان عکاس مستندگرا، به شهرت بینالمللی دست یافته است. وی کار خود را با آژانس عکس رفلکس آغاز کرد و با عکاسی از رویدادهای مهمی همچون انقلاب مجارستان برای مجلات لایف و آبزرور، از طرف آژانس مگنوم دعوت به همکاری شد. در سال 1970، یکی از موفقترین آموزشگاههای عکاسی بریتانیا را تاسیس کرد: مدرسه عکاسی مستند اجتماعی در نیوپورت، ولز. موزه و گالری ملی کشور ولز در نمایشگاه هزاره خود آثار او را نیز به نمایش گذاشت.
بیل جی، فعالیت حرفهای خود را در انگلستان و به عنوان اولین مدیر واحد عکاسی موسسه هنرهای معاصر انگلستان آغاز کرد. او نخستین سردبیر/مدیر مسئول نشریات دوربین خلاق و آلبوم است. پس از کسب تحصیلات خود، واحد عکاسی دانشگاه ایالت آریزونا را تاسیس کرده و در بیست سال اخیر، تاریخ عکاسی و نقد عکس تدریس کرده است. وی بیش از 400 مقاله و 15 کتاب را با موضوع نقد عکس به چاپ رسانده که “برنارد شاو: درباره عکاسی”، نگاتیو/پزتیو: فلسفه عکاسی” و “راهنمای عکاسی ایالت متحده” از جمله آنها هستند.